Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Д-р Мария Тошева представи в книга стари свищовски родове

Д-р Мария Тошева представи в книга стари свищовски родове
Добавена на: 2012-01-21 12:28:05

Изданието е на Исторически музей-Свищов, а коректор и редактор на историческия обзор на старите свищовски родове и фамилии от 18,19 и 20 век е Надежда Бандова.

Д-р Мария Тошева представи в
книга стари свищовски родове  

На 14 януари в ХГ „Н.Павлович” бе представена книгата на д-р Мария Тошева „Свищовски родови хроники”. Изданието е на Исторически музей-Свищов, а коректор и редактор на историческия обзор на старите свищовски родове и фамилии от 18,19 и 20 век е Надежда Бандова, която представи книгата пред публиката, препълнила залата. Кратко експозе за книгата направи народният представител и син на авторката Лъчезар Тошев, който активно е участвал в обработката на богатата документална информация, събирана в продължение на години. „Книжовен паметник за Свищов” нарече изданието Лъчезар Тошев и се спря върху най-светлите и паметни моменти от битието на именитите наши съграждани, допринесли както  за утвърждаването на авторитета на родния си град, така и за възраждането на новата българска държава. Авторът на книгата д-р Мария  Тошева разказа за мотивите си да състави тази историческа хронология на старите свищовски родове и техните съвременни наследници. Тя не пропусна да отправи сърдечна благодарност към всички, станали съпричастни към създаването на тази книга. „С обич поднасям тази книга – дар на съгражданите си и родния град и в памет на всички онези, които са в отвъдното” е посланието на авторката към читателите на книгата. Д-р Тошева и Надежда Бандова бяха поздравени и от кмета на общината Станислав Благов.
   

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания