Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Административният съд отхвърли жалбата на ГЕРБ за избор на кмет в Свищов

Административният съд отхвърли жалбата на ГЕРБ  за избор на кмет в Свищов
Добавена на: 2011-12-01 11:41:12

Административният съд във гр. Велико Търново потвърждава Решение № 291/30.10.2011 г. на Общинската избирателна комисия за определяне на изборните резултати от проведените избори за кмет на община Свищов на 30.10.2011 г. и осъжда лицето Иван Хараламбиев Иванов да заплати разноските по делото в размер на близо 5000 лева.

ПРЕСБЮЛЕТИН НА КОАЛИЦИЯ „ЗА СВИЩОВ“
 
Административният съд отхвърли жалбата на ГЕРБ
за избор на кмет в Свищов
Със свое решение № 524 от 28.11.2011 г. Административният съд във Велико Търново потвърди избирът на Станислав Благов за кмет на Община Свищов.
Производството бе образувано по жалба, внесена от загубилия вота кандидат за кмет от ПП „ГЕРБ” Иван Хараламбиев.
 На база представените доказателства по време на делото, Съдът е установил, че при провеждането на избора за кмет на община Свищов не е допуснато съществено нарушение на Изборния процес, което би довело до различен резултат, опорочаване волята на избирателя и промяна на вота.
По възражението на Хараламбиев, че при проведеното гласуване на първия тур на изборите на 23.10.2011 г. в интегралната бюлетина фамилното му име е било изписано погрешно, Съдът е преценил, че нарушението е допуснато при отпечатване на бюлетините за първия тур на изборите, но на втория тур гласуването е с различни бюлетини, където името на жалбоподателя като кандидат за кмет на община Свищов е било изписано правилно. На втория тур на изборите за Хараламбиев са били подадени 5 313 гласа срещу 11 063 гласа за Благов и голямата разлика не може да се обясни с посоченото нарушение в първия тур, е заключението на Административния съд, който отхвърля като неоснователно и искането за „ръчно преброяване” на подадените бюлетини за кандидатите за кмет на община Свищов във всички 55 секции.
В заключение Административният съд във гр. Велико Търново потвърждава Решение № 291/30.10.2011 г. на Общинската избирателна комисия за определяне на изборните резултати от проведените избори за кмет на община Свищов на 30.10.2011 г. и осъжда лицето Иван Хараламбиев Иванов да заплати разноските по делото в размер на близо 5000 лева.
         По повод решението на Съда председателят на Коалиция „За Свищов” Емил Димитров коментира, че друг резултат от делото не би бил възможен. „Твърде несериозно и нахално е да имаш претенции за вота на свищовлии, когато си загубил изборът с близо 6 000 гласа. Г-н Хараламбиев и ПП „ГЕРБ” демонстрираха едно меко казано недостойно поведение на тези избори, към нас бяха отправени много атаки и провокации. Гражданите на община Свищов за пореден път доказаха, че са на висотата на европейския свободен дух и не могат да бъдат манипулирани. Благодаря на свищовлии, че се довериха на правдата и професионализма!”, заяви Емил Димитров.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания