Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Лиляна Павлова: Осигурени са 15 млн. лв. за ремонт на пътния участък Българене - Стрежерово

Лиляна Павлова: Осигурени са 15 млн. лв. за ремонт на пътния участък Българене - Стрежерово
Добавена на: 2011-11-18 13:01:30

Път ІІІ-3002 е предвиден за ремонт и от миналата седмица има одобрено финансиране. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова днес по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на депутата д-р Ваньо Шарков.

Път ІІІ-3002 е предвиден за ремонт и от миналата седмица има одобрено финансиране. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова днес по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на депутата д-р Ваньо Шарков относно необходимостта от спешен ремонт на опасен участък от републикански път ІІІ-3002, съобщи Агенция „Фокус”.
От 11 ноември име решение на Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие”, с което се одобрява финансирането на този проект по оперативната програма, каза Павлова.
Одобреното финансиране е за целия участък от пътя – 26 км - от Българене, през Стрежерово до Божурлук. Осигуреният финансов ресурс е 15 млн. лв. Ние осъзнаване важността на този път и критичното състояние, в който то се намира. Този проект беше предложен за финансиране от Агенция „Пътна инфраструктура” и одобрихме пълната му рехабилитация, за да бъде изцяло обновен, заяви още Павлова. Тя посочи, че през декември ще бъде обявена тръжната процедура и до май месец ремонтът може да стартира.
 
Преди броени дни, в началото на този месец, Коалиция „За Свищов” организира протестно шествие срещу престъпното безхаберие на държавата относно пътните артерии, свързващи община Свищов с националната пътна мрежа. За място на протеста бе избрана отсечката между селата Божурлук и Стежерово, където шосето е в толкова лошо състояние, че на практика път няма. Отсечката е част от пътя, свързващ Свищов с Плевен и София. Свищовската колона поведоха кметът на общината Станислав Благов, депутатът д-р Ваньо Шарков, новоизбраният председател на Общинския съвет в Свищов Светла Георгиева, общински съветници, кметове на кметства и др. На място към свищовлии се присъединиха депутатът от Плевен д-р Цветан Костов, кметът на община Белене Петър Дулев, кметове на съседни села и много граждани.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания