Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Продават бившия ЗСКИ „Г. Терзиев”

Продават бившия ЗСКИ „Г. Терзиев”
Добавена на: 2011-11-07 13:11:01

Заводът за стоманобетонни конструкции и изделия /бившия ЗСКИ „Г.Терзиев/ е сложен на тезгяха, съобщи областния печат. Цената, която собствениците искат за него е 17288904 лв.

Заводът за стоманобетонни конструкции и изделия /бившия ЗСКИ „Г. Терзиев"/ е сложен на тезгяха, съобщи областния печат. Цената, която собствениците искат за него е 17 288 904 лв. Заводът, който даваше хляб на стотици жители на Свищов е разположен в западната индустриална зона на площ от 200 декара. В цената на фирмата са включени и всички транспортни съоръжения, целия наличен автопарк и производствена техника, оценени от експертите на около 5 млн. лв. Предприятието е от дружеството „Железопътна инфраструктура” – холдингово дружество, контролирано от Васил Божков.
На територията на Великотърновска област обявените за продажба предприятия са общо 7 на брой. Сред тях е заводът за стъкло в Елена „Интериор глас”. Предприятието, което произвеждаше стъклен амбалаж и уникалните стъклени тухлички е с обявена продажна стойност 2,5 млн. лв след неуспешния опит да бъде изтъргувано на два пъти по-висока цена. Публичната продан е по настояване на кредитори, сред които електроразпределителното дружество,  държавните железници и ЦКБ. В конкретния случай специалистите считат, че заводът става само за скрап.
Други обявени за продан фирми във Великотърнобса област, според регионалния печат, са предприятие за преработка на плодове и зеленчуци в Елена, фирма за енергоспестяващи крушки „Транс ескор”, две дружества за производство на тестени изделия в Павликени и шивашки цех в Г. Оряховица.
 
Ганка Иванова

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания