Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Координаторът на БДЗП – Свищов Емил Димитров съобщи за рядко срещано явление

Координаторът на БДЗП – Свищов Емил Димитров съобщи за  рядко срещано явление
Добавена на: 2011-10-14 16:26:31

По време на отбелязването на Европейските дни на птиците в защитената зона „Рибарници” с. Хаджидимитрово е наблюдавано изключително рядко явление

         По време на отбелязването на Европейските дни на птиците в защитената зона „Рибарници” с. Хаджидимитрово е наблюдавано изключително рядко явление, съобщи координаторът на Българското дружество за защита на птиците /БДЗП/ - Свищов Емил Димитров. Очевидци са видяли да прелита ято от около 30 хиляди скорци.  По думите му такава гледка може да се види изключително рядко. Самият той се занимава с наблюдение на птици от 18 години и за първи път вижда нещо подобно.
         Освен скорци, любопитно е да се види в България и орел-рибар. Това обаче може да се случи само в периода на миграция, когато грабливата птица лети от скандинавските страни към Африка. Миграцията за всички видове птици трябва да приключи в началото на ноември.

        Една от задачите на дружеството е да учи децата да разпознават видовете водоплаващи птици. Успешни наблюдения са направени на орел-рибар, къдроглави пеликани и белооки потапници, но най-забележителната гледка са хилядите мигриращи скорци.

Ганка Иванова 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания