Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

6 отбора ще участват в тазгодишния турнир по футбол “Юлиян Манзаров”

6 отбора ще участват в тазгодишния  турнир по футбол “Юлиян Манзаров”
Добавена на: 2011-07-29 12:52:40

6 отбора ще участват в тазгодишния  турнир по футбол “Юлиян Манзаров”

От понеделник, четири дни, свищовци ще бъдат свидетели на Осмия международен турнир по футбол за юноши на името на “Юлиян Манзаров”.

 
От понеделник, четири дни, свищовци ще бъдат свидетели на Осмия международен турнир по футбол за юноши на името на “Юлиян Манзаров”. В тазгодишното издание ще участват 6 отбора – по един от Румъния и Черна гора, а от българските “Литекс”, ЦСКА, “Чавдар” – Етрополе и “Академик” – Свищов. “Академик” ще бъде сборна формация, чийто селекционер Бончо Генчев избира момчета от северна България - Севлиево, В. Търново, както и 5-6 момчета от местния “Академик”. Според Георги Манзаров - баща на Юлиян и главен организатор на турнира, две са причините за по-малкия брой участващи тимове. Досегашният опит сочил, че 10 отбора са твърде много, а при 8 за една седмица играят всеки ден 5 мача всеки срещу всеки. В тежкото жарко време такава игра е и трудна. Затова организаторите решили тази година отборите да са 6, с един ден почивка, а и в кризисна година бюджетът е по ограничен. Както и миналата година, в турнира ще свирят и съдии от Румъния, и местни съдии. Предвидени са срещите да се играят сутрин по-рано и привечер на стадион “Академик” и на стадиона на Академията. Георги Манзаров е благодарен на СА “Д. А. Ценов” и Общината за предоставената база и условия за провеждане и утвърждаване на турнира. Той сподели и една негова работна идея, свързана с това турнирът след две години да прерасне в Балканско юношеско първенство по футбол.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания