Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Социално слаби от общината получават храни от БЧК

И тази година социално слаби от общината ще получат храни по програмата на ЕС за разпределение на продукти от интервенционните запаси. Те ще бъдат разпределени на три транша.

И тази година социално слаби от общината ще получат храни по програмата на ЕС за разпределение на продукти от интервенционните запаси. Те ще бъдат разпределени на три транша. Първият тръгва на 18 юли и ще продължи до 29 юли. Общо 13 кг ориз, вафли, грис, нишесте, спагети, постни лозови сарми и брашно ще получи всеки.
За четвърта поредна година БЧК раздава храни от интервенционните запаси на Евросъюза. През 2011 г. правоимащите са по-малко, тъй като МТСП бе затегнало условията за отпускане на помощите. 750-те правоимащи отново са определени по списък на социалната дирекция за получаване на енергийни помощи през изминалия отоплителен сезон. Освен тях, помощи от БЧК ще получат още 187 семейства, получаващи майчинство за отглеждане на дете до 1 год. и такива, в които има деца с увреждания.
Вторият транш за раздаване на храните ще започне от 15 август, а третият – от 1 ноември. Миналата година БЧК раздаде хранителни продукти на 1025 правоимащи. Тъй като не всички се явиха, останалите количества бяха раздадени на социални институции.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания