Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Министерска награда за свищовски училищен проект

На 12-ти май 2011 г. министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев връчи наградата за най-добър проект в конкурса "Клуб на еврооптимиста" на СОУ "Димитър Благоев" - гр. Свищов за проекта "За едно по-различно ежедневие в училище" (Ученически център за изкуства, информация и забавления).
Конкурсът е организиран от вестник "24 часа", под патронажа на министъра по управление на средствата от Европейския съюз и стартира на 20 декември 2010 г. В него граждани номинираха проекти на общини, неправителствени организации и предприятия, които са осъществени успешно и са доказали своя положителен резултат върху живота на българина. Състезаваха се 26 проекта, реализирани с европейски средства от влизането на България в ЕС през 2007 г. досега. По регламент, за проектите се гласуваше до 5 май от граждани на сайта www.eufunds.bg.
Проектът на СОУ "Димитър Благоев" - гр. Свищов получи най-голяма подкрепа от гласуващите. Той е реализиран със средства по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и по време на неговото реализиране - от юли 2008 г. до декември 2009 г., 278 ученици от 1-и до 12-и клас са участвали в клубове по интереси в областите "Изкуства", "Бит и култура през вековете" и "Информация и реклама".
Наградата на вестник "24 часа" - "Еврооптимист", за най-добро представяне на проект, променил живота около нас, връчи главният редактор на в. "24 часа" г-жа Данка Василева.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания