Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

50 седмокласници участваха в седмото математическо

50 седмокласници участваха в седмото математическо състезание в памет на Виктор

Математическото състезание в памет на Виктор и останалите 11 ангели от Лим се проведе миналия петък в СОУ "Н. Катранов". 50 седмокласници от трите СОУ-та в Свищов и училищата от Овча Могила, Морава и Ореш участваха в седмото му издание. Майката на Виктор Марияна Николаева пожела успех на всички участници с думите: "Опитайте да покажете какво сте научили до този момент в памет на сина ми Виктол и другите загинали във водите на река Лим ангелчета. Пожелавам ви успех, както и да потвърдите след броени дни добрите си математически знания на изпита за кандидатстване след 7 клас". Началната учителка на Виктор Снежана Блажева разказа пред участниците за математическите му способности и мечтата му да завърши две висши образования.
Предоставените състезателни тестове бяха с лика на 14-годишния Виктор, който не успя да кандидатства. За втора поредна година състезанието се провежда с изготвен от РИО – В. Търново тест, включващ два модула алгебрични и геометрични задачи от изучавания до седми клас учебен материал. Тест от 25 задачи за 60 минути включваше 1-ви модул, а вторият бе 90-минутен и в него трябваше да се решат 5 задачи чрез прилагане на формули, чертеж и правила. Максималният брой точки за оценяване е 100 – 65 за 1-ви и 35 за втори модули. Събралите повече от 70 точки 10 участници ще получат награди от семейството на Виктор на 20 май - празникът на СОУ "Н. Катранов".

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания