Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Осветиха икона на блажения Босилков

На 11 май, патронния празник на католическия храм "Св. Св. Кирил и Методий" в Свищов бе осветена иконата с изображението на блажения Евгени Босилков. Иконата с автор художника Людмил Крумов бе дарена на храма на Благовещение чрез МФ "Алеко Константинов". Дарението е инспирирано от среща на висши свещеници от католическата и православната църква през 2007 година, която година бе посветена на единението на двете църкви. Тогава художника дава дума да нарисува две икони – за двете църкви, като и двете са рисувани според съответния канон. Православната икона в момента се намира в храма "Свети Седмочисленици" в София, докато католическата, изобразяваща блажения Босилков и символични моменти от живота му остава в Свищов.
На освещаването на иконата присъства кмета на община Свищов, който по устав е и председател на фондацията-дарител и автора на творбата Людмил Крумов.

Ганка Иванова

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания