Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Поклонение на брега на река Лим

Делегация от Община Свищов отпътува рано тази сутрин (29 април 2011 г.) за Сърбия и Черна гора за поклонение на лобното мястото на 12-те свищовски деца, загинали трагично преди 7 години във водите на река Лим.
В състава на делегацията са кметът на Общината Станислав Благов, народният представител д-р Ваньо Шарков, председателят на фондация "Ангели от Лим" Георги Манзаров и други членове на фондацията - родители на загиналите деца.
Според програмата на визитата, която ще продължи до 1 май 2011 г., делегацията ще се поклони и поднесе цветя пред мемориала "Ангелите от Лим" край сръбския град Приеполе - на брега на реката до мястото на трагедията. Мемориалът представлява пречупени ангелски криле и бе изработен от настоящия министър на културата на Република България скулптора Вежди Рашидов.
Делегацията ще се поклони и пред паметника "Дванайсетте рози" в град Биело поле в Черна гора, изработен от местен творец по инициатива на хората от града.
Свищовската група ще се срещне и с кметовете на градовете Приеполе и Биело поле, с които Община Свищов подписа договори за побратимяване преди 7 години в знак на благодарност към хората, които първи се притекоха на помощ в нощта на трагедията.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания