Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът участва в 87-та Пленарна сесия на КР

Кметът на Община Свищов Станислав Благов участва в 87-та Пленарна сесия на Комитета на регионите, която се провежда на 1-ви и 2-ри декември 2010 година в Брюксел.
На тази пленарна сесия представителите на регионалните и местните власти в ЕС ще се запознаят с работната програма на Европейската комисия за 2011 година, която ще им бъде представена от председателя на Комисията Жозе Мануел Барозу.
Ще бъдат обсъдени и приети становища на Комитета на регионите относно План за действие в областта на енергетиката за периода 2011 – 2020 година, засилване на координацията на икономическите политики, социалната и икономическа интеграция на ромите.
Друга важна тема на пленарната сесия ще бъде ролята на местните и регионални власти в изпълнението на Стратегията в областта на здравеопазването за периода 2008 – 2013. В тази връзка в сесията ще участва комисарят на ЕС по здравните въпроси Джон Дали. Делегатите на Комитета на регионите ще настояват да получат подкрепата на комисаря за по-широко участие на поднационалните власти в разработването на здравните политики, тъй като от тях в голяма степен зависи организацията на здравните услуги в техните държави-членки.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания