Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Йоан Никулае стана почетен гражданин на Свищов

На празника на Свищов 27 юни, когато градът чества 133 години от Освобождението си, големият румънски бизнесмен Йоан Никулае беше удостоен със званието "Почетен гражданин на Свищов" на тържествена сесия на Общинския съвет.
Почетните символи на града му бяха връчени от кмета Станислав Благов и председателя на местния парламент Милен Манолов, които уточниха, че този най-висок жест се дава на г-н Никулае за заслугите му в развитието на трансграничния регион Свищов – Зимнич, икономиката и транспортната инфраструктура.
"Благодарение усилията и личните инвестиции на Йоан Никулае стана възможно реализирането на една мечта, която имаха хората от Свищов и Зимнич – да бъдат свързани с фериботна връзка.", заяви кметът Благов.
След като получи грамотата за почетното звание и символичния ключ на града, Йоан Никулае изрази своята благодарност за оказаната чест и заяви, че в Свищов винаги се е чувствал като у дома си.
Той заяви още, че скоро пътят от Зимнич до Букурещ ще бъде модернизиран и така от Свищов до румънската столица с новия ферибот хората ще стигат с личните си автомобили за по-малко от два часа.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания