Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Почетохме паметта на Ботев и Ботевите четници

С традиционна възпоменателна церемония пред Паметника на Свободата в Свищов на 2-ри юни бе отбелязана 134-та годишнина от героичния поход на Ботевата чета и гибелта на Ботев, Ботевите четници от Свищов и на загиналите борци за Свободата и Независимостта на българския народ.
Слово произнесе председателят на Общинския съвет в Свищов Милен Манолов, след което венци и цветя на Паметника поднесоха представители на институции, организации, политически партии, ученици и граждани.
Паметта на загиналите за Свободата на България бе почетена с едноминутно мълчание, след което в 12,00 часа градът бе огласен от воя сирените.
Официално Денят на Ботев и на загиналите за свободата на България се отбелязва от 1901 г., когато на тържествата на връх Вола присъстват живи Ботеви четници. На 2 юни 1948 г. точно в 12 часа е даден първият сигнал за едноминутно мълчание в цялата страна.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания