Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Спират поетапно движението по две главни улици

Започва поетапно спиране на движението по две от главните улици в Свищов, информира заместник-кметът на Общината инж. Мария Дочева.
Това се налага със започващата подмяна на водопроводната мрежа и рехабилитация на пътните и тротоарни настилки по ул. "Алеко Константинов" и част от ул. "Цар Освободител", уточни инж. Мария Дочева. На практика става дума за участъка от читалището до площад "Велешана". Вече е започнало изрязването на асфалтовата настилка по основното трасе и отклоненията и това ще продължи до 9 май.
За улеснение на гражданите и гостите на града е изготвен график за поетапното спиране на движението на моторни превозни средства.
От 22 април до 9 май 2010 г. ще се извършват изкопни работи по изграждане на кранова шахта на кръстовището между ул. "Цар Освободител" и ул. "Еленка и Кирил Д. Аврамови" и движението на МПС в този участък ще бъде спряно.
От 10 до 24 май 2010 г. са планирани изкопни и монтажни работи по ул. "Цар Освободител" - от ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" до хотел "Дунав" и движението на МПС в този участък ще бъде спряно.
От 25 май до 10 юни 2010 г. ще има изкопни и монтажни работи по ул. "Алеко Константинов" - от хотел "Дунав" до сградата на Районното полицейски управление в Свищов и движението на МПС в този участък ще бъде спряно.
От 11 до 30 юни са планирани изкопни и монтажни работи по ул. "Алеко Константинов" сградата на Районното полицейски управление в Свищов до площад "Велешана" и движението на МПС в този участък ще бъде спряно.
Строителните дейности по рехабилитация на пътните и тротоарни настилки ще започнат след подмяна на водопроводната мрежа, и ще продължат един месец.
За реализиране на тези свои инвестиционни намерения Общината предвижда 615 000 лева, които са включени в Поименния списък на обектите за изпълнение през 2010 година.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания