Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Конкурс за есе "Светът през детските очи" 2010

106 младежи участваха в литературния конкурс за есе в памет на Александра и останалите ангели от Лим

На 16 април в зала 1 на Общината официално бяха обявени резултатите от традиционния вече литературен конкурс за есе "Светът през детските очи" в памет на Александра Гергова и останалите свищовски деца, трагично загинали във водите на река Лим.
Организаторът на конкурса майката на Александра Нина Гергова благодари на всички участници и обяви, че в тазгодишното издание на конкурса са се състезавали 110 ученически творби на 106 автори от Свищов и региона, от Враца, от Раднево и други населени места в страната, както и от сръбското село Бродарево. От обявените общо 24 теми, най-предпочитани от децата са били темите за мечтите, приятелството, любовта и родината.
Творбите са оценявано от жури в състав майката на Александра Нина Гергова и преподавателите по български език и литература от Свищов Латинка Бонева, Стефка Митева и Миланка Узунова.
Майката на Александра връчи наградите на победителите в отделните възрастови групи от 5-ти до 12-ти клас и на студентите, представили се успешно в конкурса. Отличените млади литературни таланти получиха книга и грамота, а всички останали участници – грамота за участие.
За първи път в това издание на конкурса бе връчена и награда "Учител на годината" и тя бе присъдена на учителката по български език и литература от Враца Радка Тошева, чиито ученици са традиционни участници в проявата.
От своя страна Радка Тошева подари две книги с творби на Христо Ботев, преведени на 5 езика – едната на Нина Гергова, а другата, заедно с парична сума - на Фондация "Ангели от Лим".
Гости на събитието бяха председателят на Фондация "Ангели от Лим" Георги Манзаров, главен експерт "Култура" в Общината Таня Ликова, учители и ученици от Свищов и СОУ "Никола Войводов" от град Враца, чиито възпитаници са традиционни участници в конкурса.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания