Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Премиерен спектакъл на Драматичния театър

Във вторник вечерта в салона на ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" Драматичният театър при читалището представи за пръв път пиесата "Английски прозорец" от Рей Куни. Премиерата бе част от празничната пролетна програма на Общината и бе посветена на 140-годишнината от първото театрално представление в Свищов, както и на Международния ден на театъра 27 март.
Премиерното представление бе открито от председателя на Читалищното настоятелство Пламен Александров, който припомни събитията и хората, свързани със създаването и развитието на театъра в Свищов.
Любвни интриги и много неочаквани ситуации бяха в центъра на представената комедията, с която режисьорът Марин Маринов и свищовските артисти предизвикаха много смях в залата и на финала заслужено получиха овациите на публиката.
След края на представлението секретарят на Общината Върбинка Конова прочете поздравителен адрес към свищовските театрали от името на кмета Станислав Благов.
"Като кмет на Свищов – градът, съхранил се като просветен и културен център, аз мога само да Ви благодаря, че продължавате да пазите и да вдъхвате живот на този свещен олтар, на магията, наречена театър. Благодаря Ви за радостта и тъгата, за смеха и сълзите, за приятните емоции и любовта, с които ни дарявате от сцената! Бъдете все така отдадени на свищовския театър!", се обръщаше към театралните самодейци в своето приветствие кмета.
В отговор на всички поздравления, режисьорът Марин Маринов се обърна към хората в залата с думите: "Свищовският театър е просъществувал през всичките тези години не само благодарение на своите самодейни артисти, но и благодарение на чудесната публика, която ги вдъхновява."

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания