Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

За шести път конкурс "Звездици за Лора" в Свищов

Поредното издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Звездици за Лора" тази година ще е на 17 и 18 април 2010 година, информира Геновева Танчовска, секретар на ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови". Традиционно конкурсът се провежда на сцената на читалището, като културната институция е и сред организаторите на проявата.
Желаещите да участват в тазгодишното издание на конкурса млади таланти трябва да изпратят своите заявки най-късно до 10 април.
С право на участие в конкурса са само индивидуални изпълнители на възраст от 7 до 19 години. Според регламента, те се разпределят в четири възрастови групи: от 7 до 10, от 11 до 13, от 14 до 16 и от 17 до 19 години, навършени към 17 април 2010 година.
Отново председател на журито ще бъда примата на българската естрада Маргарита Хранова, разкри още Геновева Танчовска.
Конкурсът протича в два тура, като изпълненията са на живо, а музикалният съпровод се осигурява от участниците.
Голямата награда на конкурса е статуетка "Звездици за Лора", изработена от скулптора Чавдар Велчев. Във всяка от възрастовите групи ще бъдат връчени първа, втора и трета награда. Допълнителни индивидуални награди ще бъдат осигурени от партньори и спонсори на събитието.
Конкурсът "Звездици за Лора" е без такса за участие, което го отличава от подобните такива, провеждани у нас. Пътните и разноските по пребиваването на участниците в Свищов е за тяхна сметка. За изпълнителите, подали заявки, и придружаващите ги лица, се осигуряват нощувки на преференциални цени.
Националният конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Звездици за Лора" се провежда в памет на младата и талантлива певица Лора Николова, загинала в река Лим на 4 април 2004 г. Негови организатори са Илиян Николов – бащата на Лора, инициатор и основоположник на конкурса, Община Свищов, Първо българско читалище "Еленка и Кирил Д. Аврамови" и фондация "Ангели от Лим".
В конкурса ежегодно участват около 100 изпълнители. В миналите му издания са записани имената на Николай Манолов, Нора Караиванова, Магдалена Джанаварова и много други млади звезди на българската поп сцена.

За заявки и повече информация:
http://www.angels-lim.org/predstoiashti/zvezdiciLora2010.htm
0888202165 – Илиян Николов
0887600554 и 0631/60114 – Геновева Танчовска (ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови")
0631/60334 – Фондация "Ангели от Лим"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания