Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищовлийки участват в I-то BG списание на блогъри

Излезе първият брой на първото списание на блогъри в България (хора имащи блог в blog.bg) с име "Свободните поети в блог.бг".
Официалното представяне на новото издание бе в края на изтеклата година в столицата. Главен инициатор на идеята за създаването му е Владимир Качаклиев (ka4ak.blog.bg), а главен редактор - д-р Кирил Кирилов от Казанлък (comfy.blog.bg). Постингите (статиите) са събирани и селектирани в рамките на около два месеца. "Прочетени и прегледани са над 500 постинга и над 700 снимки. Много трудно беше да се изберат само тези около 50 постинга.", коментират от редакцията избора на включените теми и автори в първия брой на списанието.
Списанието "Свободните поети в блог.бг". събира селектирани постинги (публикации в blog.bg), които заслужават да бъдат и на хартиен носител. "Всеки има своя позиция в живота и ако повярва в себе си, освобождавайки се от страха, може да помогне на България. Защото страхът е окови на Свободата и тъкмо той блокира държавата, която трябва да ни служи… Нека бъдем заедно независимо от нашите различия. Така светът ще стане по-добър. Само в една страна, която има гражданско общество, властта се страхува да върши своеволия и корупция, и да се гаври с хората, защото й се търси отговорност.", заявява инициаторът на проекта Владимир Качаклиев в предговора на новото издание.
С гордост можем да отбележим факта, че още в първия брой на списание "Свободните поети в блог.бг". са представени две свищовлийки, регистрирани в блог.бг. Това са Гергана Йорданова (geryordanova.blog.bg) и Таня Рисемова (tanyarisemova.blog.bg). Гергана участва в рубриката "In memorian" със статията си "От Регенсбург до Охридското езеро", посветена на загиналите българи в Охридското езеро, а Таня - в рубриката "Забавление" със снимките на своите собственоръчно изработени "Хартиени цветя".
По този повод едната от авторките - Таня Рисемова, сподели:
"Регистрирах се в сайта www.blog.bg през февруари 2009 г. Отначало публикувах само постинги (статии) за Търговската гимназия и дарителя Димитър Хадживасилев, и за Свищов. По-късно реших да представя всичко, което правя: всички свои изложби, снимки от тях, картини, цветя направени от подръчни материали, конкурсите, в които съм участвала и други. Постепенно blog.bg се превръщаше в нещо като мой дневник, но не само…На 14 септември 2009 г. реших да направя постинг за моите "Хартиени цветя". Коментарите бяха "Чудесни са! Поздравления" , "Много свежо и изтънчено изглеждат", "Много са красиви, наистина! Създават прекрасна атмосфера!", "Изящество и стил!"… Предложиха ми да бъдат част от първото списание на блогъри в България. "Свободните поети в блог.бг" . Приех, без дори да се замисля."
Таня Рисемова сподели още, че списанието вече е достигнало Свищов и е получило одобрението на нейните приятели и близки. Екземпляр от първия брой на изданието Таня е подарила и на ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови", така че всички, които пожелаят, могат да го прочетат там.
Новото списание ще се печата веднъж на три месеца и ще предлага 64 страници пълноцветен печат.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания