Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Д-р Шарков дари евангелие на храм "Света Троица"

В навечерието на Рождество Христово, на 21 декември, народният представител д-р Ваньо Шарков дари на свищовския православен храм "Света Троица" ново напрестолно свето евангелие.
С този жест депутатът изпълни едно от предизборните си обещания, дадено пред архиерейския наместник на Свищовска духовна околия свещеноиконом Димитър Андонов да подари на църквата ново евангелие за службите, тъй като настоящото е от 1952 г. и вече е износено от употреба. Запознати коментират, че цената на едно напрестолно евангелие варира от 800 до 3000 лева, в зависимост от размера и изработката.
"Обещах на отчето в църквата да подаря ново напрестолно евангелие преди няколко месеца и се радвам, че успях да осъществя поетия ангажимент, защото, ако човек не може да изпълни обещанията си, дадени в църква, какво остава за онези, дадени извън нея.", коментира пред журналисти д-р Шарков, отказвайки да уточни точната сума, която е заплатил за светата книга в църковен магазин в столицата.
Свещеноиконом Димитър Андонов прие новото напрестолно свето евангелие и благодари на д-р Шарков за щедрия жест, пожелавайки му здраве, благополучие и все така да се грижи за нуждите на свищовските храмове.
Дареното евангелие ще бъде осветено от отец Димитър по време на празничната службата за Рождество Христово, когато ще бъде използвано за първи път.
Дарението бе направено в присъствието на кмета на Общината Станислав Благов и заместник-кмета Емил Димитров.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания