Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

СОУ "Цв. Радославов" финализира проект

На 15-ти декември в Зала 1 на Общината се събраха ученици и учители от СОУ "Цветан Радославов" и Професионалната гимназия по Лека промишленост и строителство.
Поводът бе официалното приключване на дейностите по проект "Училище без чин и показалка". Проектът се реализира от СОУ "Цветан Радославов" по схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Да направим училището привлекателно за младите хора" на МОН, финансирана от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Основен партньор в изпълнеието на проектните дейности е Професионалната гимназия по Лека промишленост и строителство. Финансовата стойност на предоставената безвъзмездна помощ е в размер на 23 200 лева.
В началото на тържествената церемония по финализиране на проекта неговият координатор – прподавателката по биология и химия в СОУ "Цветан Радославов" Татяна Митева припомни, че в рамките на този проект, който стартира през септември 2008 година, са сформирани и работят девет извънкласни форми в двете училища: клуб "Цифрова фотография и Web дизайн", клубове по приложни и изящни изкуства – "Млад живописец" и "Ковано желязо", клубове спорт – "Тенис на маса и "Хандбал", Театрална школа, клуб на знаещите, клуб "Млад скаут" и клуб "Мода и дизайн". На церемонията най-добре представилите се ученици в клубовете бяха отличени с грамоти.
Целта на проекта "Училище без чин и показалка" бе чрез извънкласните форми, да се даде на възможност за интелектуално, физическо и личностно развитие на младите хора и да се повиши тяхната ангажираност и активност спрямо училището и обществения живот. В извънкласните дейности по проекта са привлечени над 150 ученика от двете училища, на възраст от 8 до 18 години.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания