Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

СОУ "Д. Благоев" изпълнява проект "Не на тормоза!"

Свищовското училище СОУ "Димитър Благоев" участва в изпълнението на националния проект "Не на тормоза в училище", информира заместник-директорът на училището Юлия Йозова.
Проектът се реализира от Фондация "Джендър образование, изследвания и технологии"- град София, в партньорство с 10 училища от страната.
Основната му цел е изработването на Общоучилищна програма за превенция на тормоза между децата в училищна среда.
Юлия Йозова уточни, че в проектните дейности в СОУ "Димитър Благоев са се включили 17 класа с общо 415 ученици от ІІ до ІХ клас. До момента класовете са изработили своите правила за работа в клас и правила срещу тормоза, както и последствията при неспазване на тези правила. Оформени са също информационни кътове в класните стаи и училищните коридори. Вече са проведени 84 занятия, на които са обсъдени теми като: "Защо не на тормоза в училище?", "Лицата на тормоза", "Актьори и наблюдатели", "Видове тормоз" и други. Ентусиазирани от идеята, учениците от Х"б" клас са подкрепили също проекта, изработвайки рекламни плакати.
В училището е въведена и "Книга на добрите дела", в която класовете ще записват добрите постъпки. В книгата вече са записани 3 добри дела на ученици от VІІІ "б" клас и VІІ "б" клас, информира още Юлия Йозова. Тя поясни, че по проекта в училището предстоят много състезания, конкурси, изложби, дискусии, екологични акции и концерти.
"И всичко това е с цел - ние - учителите и родителите, да бъдем повече време с учениците, да се научим да си споделяме и да си помагаме. Защото днес съвременните млади хора се нуждаят от подкрепа и добри примери. Защото те искат да бъдат чути и разбрани, искат да бъдат самостоятелни. Защото те търсят разнообразието и практичността в ежедневието си. Ние, възрастните, сме длъжни да осигурим обстановка, в която те да се чувстват защитени и сигурни, а дейностите по проекта "Не на тормоза в училище" дават тази възможност.", коментира заместник-директорът на СОУ "Димитър Благоев" Юлия Йозова.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания