Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Наградиха изявени студенти за 8-ми декември

Студентският празник за свищовските студенти започна още в първия ден на декември. От сутринта във вторник музиката на духов оркестър от Велико Търново създаваше празнично настроение пред Ректората на висшето училище. В Аулата на Стопанската академия се състоя традиционната тържествена церемония за награждаване на изявени студенти.
Празникът бе уважен от 3-ма народни представители: депутатът от Свищов д-р Ваньо Шарков, депутатът от ГЕРБ Емил Димитров, който е бивш възпитаник на Стопанската Академия и председателя на СДС Мартин Димитров. Сред официалните гости бяха също кметът на Община Свищов Станислав Благов, председателят на Общинския съвет Милен Манолов, заместник-кметът Емил Димитров.
Празничната церемонията бе открита от заместник-ректорът доц. д-р Андрей Захариев, който поздрави студентите и преподавателите с предстоящия празник и предостави думата за тържествено слово на ректорът доц. д-р Величко Адамов.
"Всички ние имаме една кауза, която ни обединява и това е Стопанска Академия", заяви в словото си ректорът, пожелавайки успехи и дръзновение, щедър и незабравим празник на студентите.
Бъдещите икономисти бяха поздравени и от всички гости на тържеството.
Приветствие към своите колеги от трибуната отправи и новоизбраният председател на Студентския съвет в Академията Мария Немска.
По традиция в навечерието на студентския празник на церемонията бяха връчени най-престижните ежегодни награди за изявени "Бакалаври" и "Магистри". С парични награди бяха наградени студентите с отличен успех, постигналите високи резултати в научно-изследователската дейност, активно участвалите в студентското самоуправление и завоювалите високи спортни отличия. Сред връчените академични награди бе и учредената от Общинския съвет в Свищов награда на името на първия финансов министър на България – свищовеца Григор Начович и награди на Ротъри клуб - Свищов.
Заместник-ректорът доц. д-р Андрей Захариев обяви, че с награда от фондация "Димитър Ценов", в размер на 26 000 лева, ще бъдат възстановени семестриалните такси на 150 студенти - сираци, полусираци и близнаци.
В сряда вечерта в студентски стол № 2 се състоя и традиционният студентски бал за възпитаниците на Академията, след който редовните студенти бяха пуснати в осмодекемврийска ваканция до 9-ти декември включително.
Много празничното настроение за студентите и преподавателите, а и за всички свищовлии, тези дни донесе и светлинната коледна украса на сградата на Ректората, която също бе включена в първия ден на декември.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания