Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Ученици от СОУ "Н. Катранов" ще посетят ЕП

Ученици от СОУ "Николай Катранов" ще посетят Европейския парламент в Страсбург през април 2010 година, информираха от администрацията на училището.
Посещението ще бъде осъществено благодарение на успешното участие на СОУ "Николай Катранов" в програма "Евроскола" на Европейския парламент. В писмо до свищовското училище от Информационното бюро на Европейския парламент за България съобщават, че кандидатурата на СОУ "Николай Катранов" е одобрена при изключително голяма конкуренция и определената дата за участие на училището е 28 април 2010 година.
Програма "Евроскола" има за цел да насърчава най-младите европейци да опознаят Европейския парламент. Чрез програма "Евроскола" ученици от училища във всички страни-членки на ЕС прекарват един ден в Европейския парламент в Страсбург, където участват в симулация на неговата работа, разискват и разиграват гласуване по въпроси от интерес за Европейския съюз в рамките на "Младежкия европейски парламент". В заседанието участват 500 ученици от различни държави, като разискванията се водят основно на френски и английски езици.
В програмата "Евроскола" могат да участват ученици от последните класове на гимназиалния курс на възраст от 16 до 18 години.
Групата трябва да се състои от най-много от 25 ученици и 3 придружаващи преподаватели. При наличие на ученици с физически увреждания, броят на придружителите може да бъде увеличен. Всяко училище има право да покани и един български журналист, който да придружава групата и да отрази участието й в програмата.
Пътуването и нощувките се организират от самото училище, след което разходите се възстановяват от Европейския парламент на място в Страсбург, под формата на финансовата помощ.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания