Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищовлия е номиниран за "Българин на годината"

Регионалният координатор на Българското дружество за защита на птиците в Свищов Емил Тодоров е номиниран за наградите "Българин на годината 2009".
Конкурсът се организира от Комитета за провеждане на първия български бал във Виена "Sofia Ball- Vienna 2010". Инициатор и организатор на бала е създателят на вестника на българите в Австрия "Виена Днес" Сашка Журков. В екипа за организирането на бала е и свищовлийката Гергана Йорданова, възпитаник на ДТГ "Димитър Хадживасилев", настоящ банков експерт в БНБ.
Балът ще се състои на 15 януари 2010 в Двореца Palais Niederösterreich до самия Hofburg в сърцето на австрийската столица.
На него ще се срещнат известни политици,
дипломати, бизнесмени и дейци на културата от България и Австрия. Балът ще е не само забележително събитие за представяне на българското изкуство и заслужили личности – българи, които живеят в различни страни по света, но ще бъде и преди всичко един благотворителен бал.
На бала ще бъдат връчени почетни грамоти "Българин за годината". Целта на конкурса е да бъдат номинирани най-успешните българи за 2009 година в областта на политиката, изкуството, науката, бизнеса, културата, спорта и други сфери на обществения живот.
Номинацията на регионалният координатор на БДЗП в Свищов Емил Тодоров е във връзка с получената тази година от младия еколог най-престижна награда в света за природозащитна дейност - наградата "Уитли", която му бе връчена на официална церемония в Кралското географско дружество в Лондон лично от нейно височество принцеса Анна. Емил Тодоров е и най-младия номиниран в конкурса - за заслуги в екологичното възпитание и опазване на природните богатства.
Освен младият еколог от Свищов, досега за наградите "Българин на годината 2009" са номинирани премиерът Бойко Борисов, опрената певца проф. д-р Райна Кабаиванска, капитанът на националния ни отбор футболистът Димитър Бербатов, министърът на културата скулпторът Вежду рашидов, магистър филолог Сашка Журков, певицата Силви Вартан, алпинистът Иван Кожухаров и други. Сред номинираните има още една личност, свързана със Свищов – почетния ни гражданин дипломатът Иван Станчов, който е номиниран за значителен принос за предизвикване на обществено развитие и растеж, както и за грижата му за деца с увреждания, чрез създадения от него "КАРИН ДОМ – Център за рехабилитация и социална интеграция" в град Варна.
Всеки бълагрин може да гласува за номинираните или да направи нова номинация на достойна личност. Срокът за гласуване и изпращане на нови предложения е 30-ти ноември 2009 на Интернет адрес: http://www.sofiaball-vienna.at/Nominacia.html.
Официалната церемония по връчване на почетния знак с лента ще бъде на 15.01.2010 в двореца Palais Niederösterreich - Виена по време на Първия български бал "Sofia ball – Vienna 2010" в австрийската столица.

в-к "Свищовски бряг"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания