Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Около 50 пациенти са обслужени в свищовския хоспис

Около 50 пациенти са обслужени в свищовския хоспис през изминалите 6 месеца от разкриването на лечебното заведение, съобщи на пресконференция управителят на хосписа д-р Валери Атанасов.
Хосписът в Свищов бе създаден по проект, финансиран изцяло по Програма ФАР на Европейския съюз със сумата от 136 787 евро. Капацитетът на лечебното заведение е за обслужване едновременно на 6 души в домашни условия и на 14 в стационара.
В рамките на проекта, който приключва в края на месец ноември 2009 година, предлаганите услуги бяха безплатни за пациентите.
По проекта, в хосписа са разкрити 14 работни места, а освен назначения персонал там работи и един лекар – доброволец. По думите на д-р Атанасов, всички пациенти, ползвали услугите на хосписа са над 50-годишни, разпределението по пол е 18 мъже и 28 жени, като ¼ от пациентите са жители на община Белене.
В срада в хосписа бе проведен последният мониторинг за изпълнението на проекта. В групата на проверяващите бяха експерти от Изпълнителна агенция ФАР и от Агенцията за социално подпомагане.

Радио "Фокус" - Велико Търново

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания