Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищовски библиотечни служители - на конференция

Библиотечните служители от Държавната градска библиотека в Свищов и Читалищната библиотека Румяна Плетньова и Веселина Спасова участваха в Осмата научна конференция "Библиотеки, четене, комуникации", информираха от двете обществени библиотеки в града.
Форумът се състоя на 17 и 18 ноември във Велико Търново и бе посветен на 120-годишнината на първата публична библиотека в старата столица НБ "Петко Р. Славейков", която отваря врати през 1889 година.
"Лектори на конференцията бяха преподаватели от СВУБИТ – София и ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", от БАН, РИМ – Велико Търново, НБ "Петко Р. Славейков" и други регионални библиотеки от страната. Като гости и лектори участваха и специалисти от НБ "Стеван Стремац" от град Ниш в Сърбия.", разказаха за събитието свищовските библиотечни служители, участвали в него.
На форума са представени над 30 доклади, които ще бъдат включени в тематичен сборник.
Участниците в конференцията са били също гости и на тържествен концерт в Младежкия драматичен театър във Велико Търново, посветен на 120-годишнината на първата библиотека в града.
"Всички участници в юбилейната конференция се обединиха около мнението, че да се говори за "смърт" на хартиената книга е силно преувеличено. И хартиената, и дигиталните книги, са взаимно допълващи се и за всяка от двете има място в живота на потребителите. Библиотеките са най-важното нещо в културата на един народ. Ако те се ръководят от професионалисти, културата на този народ никога няма да загине.", споделиха още Румяна Плетньова и Веселина Спасова.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания