Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Община Свищов получи сертификат от УНИЦЕФ

Община Свищов е сред 13-те пилотни общини в България, които получиха от УНИЦЕФ сертификат за "Община-приятел на детето".
Церемонията по награждаването се състоя на 20-ти ноември в Държавната агенция за закрила на детето и бе организирана по повод 20-годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.
Община Свищов е единствената община от област Велико Търново, която получи приза. Сертификатът бе приет от свищовския градоначалник Станислав Благов, заедно с началника на отдел "Образование и култура" Милена Богданова и представител на децата от Свищов десетокласника от СОУ "Николай Катранов" Димитър Благовестов.
Участие в церемонията взеха Таня Радочай - представител на УНИЦЕФ за България, Надя Шабани - председател на Държавна агенция за закрила на детето, Ева Борисова от асоциация "Родители" и представители на Детския съвет към Държавната агенция за закрила на детето.
Целта на инициативата "Община-приятел на детето" е да подпомогне прилагането на Конвенцията за правата на детето на местно ниво и да се постигнат условия, позволяващи реална защита на правата на децата и повишаване на тяхното благосъстояние. "Община - приятел на детето" се основава на заключенията на Конференцията (Habitat II), че благосъстоянието на децата е фундаментален индикатор за демократичност и добро управление на всяко населено място.
Община Свищов работи по пилотната фаза на проекта повече от една година, като през това време експертите на УНИЦЕФ и асоциация "Родители" проверяваха доколко местната власт прилага политики и дейности за повишаване на детското благосъстояние.
Развитието на образованието, грижата за децата и подкрепата на талантливите деца са сред водещите приоритети на Община Свищов, неведнъж е заявявал кметът Станислав Благов и настоящото отличие е поредното доказателство за работата в тази насока.
Сертификатът на УНИЦЕФ "Община – приятел на детето" задължава местната власт да продължи да работи активно за повишаване качеството на живот, гарантиране и зачитане правата на децата.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания