Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Феновете на "Манчестър Юнайтед" правят фен клуб

Близо 30 свищовлии се отзоваха на поканата за сбирка на местните фенове на английския футболен тим "Манчестър Юнайтед" във вторник вечерта. Инициатор на събирането бе 38-годишният Емил Йорданов, или както е по-популярен Ди Джей Емо, от Велико Търново, а местен организатор на срещата бе популярният с любовта си към "Червените дяволи" свищовлия Манчестър Левиджов.
Пред феновете на "Манчестър Юнайтед" в Свищов Емил Йорданов съобщи, че на 25 септември тази година във Велико Търново е учреден официален фен клуб на елитния английски отбор и всеки момент ще излезе съдебната регистрация на клуба като дружество с нестопанска цел "Фен клуб на "Манчестър Юнайтед" – Велико Търново". "Идеята ни е нашия клуб да се разраства и затова сме тръгнали из региона да създаваме негови представителства по места.", обясни Емил Йорданов, който е и председател на търновската организация. Той информира, че до момента членовете на фен клуба са около 160, вече е създадена териториална организация в Габрово, а след Свищов ще има срещи в Севлиево и Елена.
"Условията на "Манчестър Юнайтед", за да ни признаят за официален техен фен клуб са две: организацията ни да има съдебна регистрация и всеки член да заплати своята годишна клубна такса, която в момента е определена на 33 паунда.", уточни Емил Йорданов и допълни, че при плащане на т. нар. "Membership" всеки получава от Манчестър своята индивидуална карта за членство с комплект сувенири, книга и DVD за отбора. Персоналната карта дава право на 10%-тни отстъпки от цените на билетите за мачовете на любимия отбор, както и за закупуване на сувенири от представителния магазин на английския тим. "Като група ще може да ползваме още по-големи отстъпки.", добави още Емил Йорданов. Той подчерта, че всички членове във фен клуба ще трябва да спазват добрия тон. Освен дейностите, свързани с любимия отбор, фенклубът на "Манчестър Юнайтед" ще развива и благотворителна дейност, както и ще работи активно за популяризиране на спорта сред младото поколение.
За известния с голямата си любов към "Манчестър Юнайтед" свищовлия, сменил дори името си в чест на своя отбор Манчестър Левиджов, Емил Йорданов обяви, че вече е почетен член на великотърновския фен клуб.
Срещата на феновете на "Юнайтед" в Свищов бе уважена също от кмета на Общината Станислав Благов и заместник-кмета Емил Димитров.
По този повод Емил Йорданов отправи сърдечни благодарности към представителите на местната власт, отчитайки, че за пръв път сбирка на фен клуба е почетена от кмет и заместник-кмет.
"Тук сме най-вече заради любовта си към великата игра – футболът. Но като представители на местната власт можем само да приветстваме подобни иницативи, защото вие сте обединени от една добра, позитивна идея и мечта.", каза в отговор кметът Благов и пожела успех на фен клуба.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания