Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Клуб "Психологическа лаборатория" реализира проект

Учениците от клуб "Психологическа лаборатория" при Портокалова къща "Озарение" сътвориха първия си проект и той вече се реализира, съобщи началникът на отдел "Образование и култура", в Общината Милена Богданова, която е и ръководител на клуба.
Проектът, който носи поетичното заглавие "Green dream" ("Зелена мечта") е дело на ученици от Х а и ХІ а клас на СОУ "Николай Катранов" и прако е свързан със това свищовско училище. Той е писан след проведено за членовете на клуб "Психологическа лаборатория" обучение за разрабитване и кандидатсване с проекти, уточни Милена Богданова.
Целите на проект "Green dream" са да се създадат зелени площи и места за отдих в училишния двор и да бъдат създадени нагласи в учениците от училището за грижа към природата и опазане на околната среда. Бюджетът на проекта възлиза на 500 лева, като изпълнението му е подкрепено от Училищното настоятелство на СОУ "Николай Катранов", Опитна станция за бързорастящи горско-дървесни видове – Свищов и Градински център "Ирис" – Свищов.
Опитната станция за бързорастящи горскo-дървестни видове в град Свищов е дарила на децата 22 дървета и храсти. Повечето от тях са редки и малко познати в нашия район. Градински център "Ирис" – Свищов пък е предоставил безвъзмездно на учениците 200 броя розови храсти.
По време на грипната ваканция екипът на проекта се събра в училищния двор и засади първите дървета и храсти. В акцията освен учениците от клуб "Психологическа лаборатория" при Портокалова къща "Озарение" и техният ръководител, са се включиха и няколко учители от СОУ "Николай Катранов".
Грижата за засадените растения ще бъде поверена на малките ученици - във формат "Учебна игра". Предстои засаждането и наостаналите растения и ремонт на стари пейки, които ще бъдат монтирани в двора на училището.
"Най-важното е, че децата виждат на практика как се реализира една проектна идея, как се работи с различни хора и институции, как се управлява и отчита бюджетът на едни проект.", обобщава на финала Милена Богданова, споделяйки още, че се е старала да научи най-вече своите ученици, когато имат добра идея да търсят различни начини тя да се реализира и да не се предават, докато тя не стане реалност.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания