Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Общината е готова за зимното поддържане на улиците

Община Свищов е подготвена за зимния сезон, информира заместник-кметът по инфраструктура, благоустройство и регионално развитие на Общината инж. Мария Дочева.
Зимното поддържане на улиците в града ще се осъществява от общинското предприятие "Чистота - Свищов", като за периода от 1-ви ноември 2009 до 30-ти март 2010 година е назначен допълнителен персонал, уточни инж. Дочева.
Три снегорина, един трактор, фадрома и автогрейдер е техниката, с която общинското предприятие ще осигурява снегопочистването и опесъчаването на улиците в града. Техниката е обслужена и е в готовност за работа при зимни условия. Подсигурени са 500 тона пясък и над 200 тона химикали за обработка на уличните платна при заледяване. За осигуряване на снегопочистването на 44 километра от общинската пътна мрежа е проведена процедура и са сключени договори със земеделските кооперации в селата Деляновци, Овча Могила, Червена, Хаджидимитрово и "Сортови семена" - Свищов.
За зимното поддържане на пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на общината ще се грижи Районната пътна служба в Свищов.
Всички училищата, детски градини и социални заведения в общината са подсигурени с нужните количества течни и твърди горива за зимния сезон.
Със заповед на кмета на Общината е изготвн план за действие, който определя реда за събиране, обобщаване и предоставяне на информация при нормална и усложнена зимна обстановка.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания