Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Грипната ваканция за училищата и градините свърши

Всички училища в община Свищов възстановиха учебния процес от днес, в грипна ваканция е само детската градина в село Алеково, съобщиха пред радио "Фокус" – Велико Търново от Отдел "Образование".
От общо 3539 ученици в община Свищов, в първият учебен ден след грипната ваканция отсъстват 296, което около 12%. С най-висок процент са ОУ "Филип Сакелариевич" в града, където отсъстват 22 на 100 от децата, и училището в село Козловец със 16%. Във всички останали училища процентът на заболеваемост е под 11. Отсъстващите учители са 8, но за всичките са осигурени заместващи.
От днес е възстановен учебния процес и в Стопанска Академия "Димитър А. Ценов", където редовните студенти бяха в грипна ваканция от 10-ти до 14-ти ноември.
В детските градини в Свищов процентът на действително болните е 16-18. Повечето деца вече се завръщат, но все още има родители, които превантивно оставят децата си в къщи – обясниха от Отдел "Образование".
По селата болните деца са по 1-2. В грипна ваканция от днес до края на седмицата е само Целодневната детска градина в село Алеково.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания