Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Ученици от СОУ "Н. Катранов" посетиха Парламента

Ученици и учители на СОУ "Николай Катранов" отбелязаха Деня на народните будители и 130-та годишнина от приемането на Търновската конституция с посещение на Народното събрание, Националния исторически музей и Боянската църква, информира Галя Иванова, преподавател по история в училището.
"Учениците разгледаха пленарната зала, удариха парламентарния звънец и заеха местата на народните представители. Те се впечатлиха от архитектурата на сградата и картините от двете представителни експозиции, които гостуват на парламента - "Колекция стари майстори" (от златния фонд на Общинска галерия - Кърджали) и "Род, семейство, Отечество" на Регионалния исторически музей - Пловдив.", разказа Галя Иванова, споделяйки още, че свищовските ученици са разгледали с голям интерес и уникалните стенописи на Боянската църква, която е включена в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.
Силно впечатление на младите хора са направили и златните тракийски съкровища на България в Националния исторически музей, както и изложбата на уникални костюми, оръжия, реквизит и фотоси от българските филми "Калоян", "Борис I", "Хан Аспарух", "Златният век", "Сватбите на Йоан Асен", "Константин Кирил Философ" и др.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания