Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Морава и Вардим със "Златен печат"

Свищовското село Морава получи "Златен печат" за уникално европейско селище от неправителствените организации "Официално представителство на уникалните селища в Европа" и "Европейски форум на експертите", съобщиха от офиса на организациите в София.
Отличието бе връчено на кмета на селото Георги Георгиев на официална церемония в столицата. Заедно с печата, кметът на свищовското село е получил грамота и златна значка. Връчени са му също и сребърни значки, които да раздаде на спонсори и дарители, подпомогнали развитието на селото.
Номинациите за "Златен печат" се правят от известни български учени и творци с международно признание, които притежават златни отличия за приноса си към българската наука и култура.
Досега такива отличия са получили общо 165 градове и села в цяла Европа. Село Морава е номинирано заради това, че притежава уникално историческо наследство и полага усилия за съхранение и развитие на традиционни културни дейности.
Село Морава, както и другите български селища, получили такова престижно отличие, ще бъдат представяни у нас и в чужбина - пред международни институции и донори, в културни центрове и търговските ни представителства в европейските столици.
Морава е второто свищовско село, получило престижното отличие, уточниха от "Официално представителство на уникалните селища в Европа" и "Европейски форум на експертите". "Златен печат" от организациите през месец септември е присъден и на село Вардим, което е номинирано заради съществуващите в района му природни и исторически забележителности.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания