Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

С тържествен концерт отбелязахме 1-ви ноември

С тържествен концерт в салона на ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" в сряда вечерта бе отбелязан Празника на народните будители. Читалището бе украсено с трикольора на България, а за декор на сцената бе спусната сътворената от свищовския художник Николай Павлович завеса за първото театрално представление през 1870 година.
Концертът бе открит от Първи български хор "Янко Мустаков" с диригент Елизабет Людмилова и корепетитор Бисера Друмева. Свищовските хористи започнаха своето представяне с "Химн на Народните будители" по музика на Добри Христов.
Слово по случай 1 ноември – Деня на народните будители произнесе секретарят на Община Свищов Върбинка Конова.
От сцената бе обявено, че семейство Ради и Катя Генкови, родители на Светослав – едно от децата, загинали в река Лим е предоставило на Община Свищов дарение от 3000 лева за закупуване на компютри, като волята на дарителите е по случай 1 ноември – Деня на народните будители, компютрите да бъдат връчени на 4 свищовски деца от 8 или 9 клас.
По преценка на Педагогическите съвети на трите общински средни училища и ДТГ "Д. Хадживасилев", компютрите бяха връчени на Михаела Сашева Тодорова от ДТГ "Д. Хадживасилев", Яница Иванова Ценова, от СОУ "Н. Катранов", Христо Тончев Димитров от СОУ "Д. Благоев" и Габриела Анатолиева Илиева от СОУ "Цв. Радославов". Наградите бяха връчени от Боряна Колева, сестра на Светослав.
В тържествения концерт със свои изпълнения участва и Общинска хорова формация от град Плевен. Наследник на оперния хор на съществуващата тогава Национална опера "Христо Бръмбъров", хоровата формация представя концертни програми в страната и чужбина. От началото на 2008 година диригент на Плевенския хор е нашата съгражданка Анелия Дечева, която и преди е гостувала на свищовската сцена с различни камерни формации. Общинска хорова формация от град Плевен представи два хора из оперетата "Българи от старо време" от Асен Карастоянов и сюита из популярни мюзикъли на Ендрю Лоид Уебър, с която най-много се хареса на свищовската публика.
Гости на тържествения концерт бяха кметът на Общината Станислав Благов, председателя на Общинския съвет Милен Манолов, почетния гражданин проф. Радко Радков, представители на ръководството на Общината и общински съветници.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания