Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Комисията за защита от дискриминация - в Свищов

Поредна приемна в Свищов проведе във вторник следобед регионалният представител на Комисията за защита от дискриминация във Велико Търново Диана Николова. Като независим специализиран държавен орган тази комисия за предотвратяване и защита от всякакъв вид дискриминация, за осигуряване на равенство на възможностите.
Приемната в Зала 18 на Общината и бе посетена от 2-ма души.
"Тъй като сме сравнително нова институция – Комисията съществува от 2005 година, все още популярността и доверието към нас са слаби. Все пак наш ангажимент е да сме близо до хората, за да можем да им помогнем, затова са и тези приемни на територията на цялата област.", коментира след срещата си с гражданите Диана Николова, допълвайки, че според нея хората в България все още, по принцип, не са свикнали да търсят правата си, а камо ли да преценяват дали са обект на дискриминация. Николова информира, че конкретните случаи, за които са потърсили съдействието й сега се отнасят до социалната сфера и не са свързани с местната администрация.
Диана Николова поясни каква е процедурата при подаване на сигнал за случай на дискриминация: "След приемането на жалбите, започва етап на проучване, изслушват се и двете страни в конкретния случай, Комисията заседава и следва решение, което е задължително за изпълнение, има и санкции."
Регионалният представител на Комисията за защита от дискриминация във Велико Търново Диана Николова обяви, че приемните й в Свищов ще продължат и занапред.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания