Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Пламен Живков подреди втората си фотоизложба

Своята втора самостоятелна фотоизложба представя 34-годишният Пламен Живков от Свищов. Експозицията на младия автор бе подредена във фоайето на Общината и открита официално в понеделник следобед.
Пламен Живков е сред най-младите творци на Свищов и определено най-младият фотограф, представял самостоятелни изложби. Преди няколко години негова фотографска изложба украси кафе-галерия "Антиквариат" в читалището ни.
Настоящата изложба включва 20 цветни фотографии, запечатали красиви картини от околния свят. Фотографът сподели, че снимките са правени предимно в района на Свищов, но има и от Видима, Дряново, Белоградчик.
Много приятели на Пламен Живков уважиха официалното откриване на изложбата. Младият фотограф бе представен от своя наставник - творецът Васил Василев: "С тази изложба Пламен ни поднася сърцето и душата си, и ние може да гребем с пълни шепи.", каза Василев, допълвайки, че на фотографиите може да се погледне и като възможност за релаксираща психотерапия.
Сред гостите на събитието бе и кметът на Общината Станислав Благов, който заяви: "Тази изложба ме препраща към прословутата фраза "Красотата ще спаси света!" и благодари на Пламен, че с изложбата си ни кара да забравим прозата и сивотата на ежедневието, и да се вгледаме в красотата около нас.
Младият фотограф благодари развълнувано на всички присъстващи за оказаното вниманието, като за финал на официалната част припомни думите на писателя Николай Хайтов: "Крила имат тия, на които сърцето им иска да лети".
Фотоизложбата на Пламен Живков ще остане във фоайето на Община Свищов до края на месец октомври.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания