Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът поздрави хората със зрителни увреждания

С поздравителен адрес до териториалната съюзна организация на слепите в Свищов, кметът на Общината Станислав Благов честити на хората със зрителни увреждания Международния ден на белия бастун 15-ти октомври.
"В празничния ден ви поздравявам за смелостта, енергията и упоритостта, които се налага да демонстрирате ежедневно! Факт е, че в нашия град, в държавата ни, все още има много да се работи за осигуряването на подходящи условия за живот и трудова заетост на хората със специфични потребности. Началото обаче е поставено с осигуряването на достъпна среда за хората с увреждания, с изграждането на дневни центрове и социални комплекси. Надявам се, че заедно ще продължим да работим в тази посока, както е било винаги досега.", заявява кметът в своето поздравление към хората със зрителни увреждания.
Международният ден на белия бастун е провъзгласен в Париж през 1980 година на заседание на Световния съюз за благополучие на слепите. Той се чества като ден на безопасността на лицата с тежки зрителни увреждания. За първи път в света през 1931 година френската графиня Гуили Хербемонт е подарила на незрящите хора в Париж 100 бели бастуна, с които да си служат за придвижване. През 1964 година на 15 октомври американския президент Джонсън е подарил на незрящите в Америка дълги бели бастуни, което е станало началото за системните им тренировки в ориентиране и мобилност.
Своя специален ден хората със зрителни увреждания в Свищов отбелязаха с тържество в един от свищовските ресторанти. Гост на празника бе секретарят на Общината Върбинка Конова.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания