Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Глобяват пешеходци за неправилно пресичане

12 пътнотранспортни произшествия са регистрирани на територията на община Свищов през изтеклия месец септември, отчетоха от служба КАТ. Произшествията са само с материални щети и техният брой намалява, в сравнение с предходните месеци, което според служба КАТ се дължи на засиления контрол от служителите й в различни направления.
През месец септември служителите на КАТ са съставили 412 фиша за нарушения, с които не е създадена непосредствена опасност за движението. В тези случаи не се отнемат контролни точки, глобата е до 50 лева и трябва да се плати в 7-дневен срок, чрез пощенски запис или чрез банков превод по сметка, а при просрочване влиза в сила наказателно постановление.
През септември са констатирали и 100 нарушения, за които са съставени актове. Наложените санкции са предимно за превишена скорост, неправилен престой и паркиране, за водачи и пътници без предпазен колан. За посочения период 8 шофьори са санкционирани за управление на МПС след употреба на алкохол. Срещу 2-ма от тях, е установено, че са шофирали с наличие на алкохол над 1,2 промила. Срещу тях са образувани досъдебни производства. На останалите заловени шофьори, заловени с наличие на алкохол под 1,2 промила, са наложени административни наказания, съгласно Закона. С глоба от по 10 лева за неправилно пресичане на пътното платно през изтеклия месец са наказани и 7 пешеходци.
Въпреки, че в на 30 септември на практика изтече срокът на обявената полицейска акция "Децата тръгват на училище – да ги пазим на пътя", в Свищов полицейските служители и служителите на общинското звено "Охрана и контрол" ще продължат да дежурят край училищата. Вече пета година всяка сутрин от 7:00 до 8:30 часа и по обед от 12:00 до 13:30 часа те осигуряват безопасно пресичане на уличното платно на децата и съблюдават за спазването на правилата на пътя от водачите на МПС.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания