Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищов и Кременчуг заздравиха своята дружба

На 30 септември на официална церемония в кметството в украинския град Кременчуг бе подписан нов Договор за побратимяване между двете общини. От страна на града домакин, документът бе подписан от кмета на Кременчуг Николай Глухов, а от името на Община Свищов подписа заместник-кметът инж. Мария Дочева.
Община Свищов бе представена още от председателя на Общинския съвет Милен Манолов, директора на дирекция "АПИОУПЕВ" Стоян Парашкевов и изпълнителния директор на ВиК – Свищов инж. Ангел Беляков. Визитата на свищовската делегация в Кременчуг бе в дните, когато украинският град чества своя традиционен празник, посветен на Освобождението му.
Представители на администрацията в Кременчуг, директори на водещи предприятия и медиите от украинския град също присъстваха на подписването на документа.
Церемонията за подписването на новия Договор бе уважена и от Найден Крумов – първи секретар, ръководител на търговско-икономическата служба към Посолството на Република България в Киев и Никола Трифонов, консул на България в Украйна.
Според текста на Договора, двете общини ще развиват взаимоотношения в сферите на културата, спорта, туризма, социалните контакти и икономическите връзки. Продължителността на валидност на документа не е ограничена, но се предвижда отношенията на побратимяване да бъдат преразглеждани на всеки 5 години, за да се гарантира, че преследваните намерения удовлетворяват и двете общини.
Материали в местните печатни издания на двата града, свидетелстват, че взаимоотношенията между Свищов и Кременчуг са започнали още през 60-те години на миналия век, подписан е бил и Договор за побратимяване, но в годините на прехода контактите постепенно са били преустановени, а първоначалният договор не е съхранен в архивите на администрациите.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания