Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Ремонтират спешно пътя между Стежерово и Божурлука

В отговор на питане на свищовския депутат д-р Шарков за проблемната пътна отсечка, уволняват шефа на Областното пътно управление в Плевен

Опасният участък по пътя към Свищов между селата Стежерово и Божурлука, където в момента зее огромна дупка, ще бъде ремонтиран още в първите дни на октомври, информира народният представител д-р Ваньо Шарков, позовавайки се на предоставения му във връзка с негово питане в парламента писмен отговор от министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.
Отговаряйки д-р Шарков за необходимостта от спешен ремонт на опасен участък от път III-3002 между селата Стежерово и Божурлука, министър Росен Плевнелиев е информирал свищовския депутат, че във връзка с неговото питане в МРРБ е проведена среща с депутати от района, областния управител на Плевен и ръководството на НА «Пътна инфраструктура», на която е обсъдено състоянието на пътната инфраструктура в Плевенска област.
Проверката е установила, че предишното ръководство на НА «Пътна инфраструктура» не е предприело действия за избор на нов изпълнител след изтичне на срока на договора за текущ ремонт и зимно поддържане на пътищата в Плевенска област. Към 31 март 2009 година е подписано споразумение за удължаване на срока на договора, но след тази дата фирмата изпълнител е спряла да поддържа пътищата в областта, поради спиране на плащанията към нея.
В резултат на направените констатации за липса на адекватно поведение при изпълнение на служебните задължения от страна на директора на Областното пътно управление в Плевен, същият е освободен от длъжност.
В отговора си до свищовския депутат д-р Ваньо Шарков министър Росен Плевнелиев съобщава още, че новото ръководство на НА «Пътна инфраструктура» е внесло мотивирано предложение за допълнителен бюджет, който да обезпечи неотложните ремонти на републиканската пътна инфраструктура в Плевенска област, в това число и участъка от път III-3002 между селата Стежерово и Божурлука. В своя писмен отговор до д-р Шарков министърът се е ангажирал и със съвсем кратки срокове – според него ремонтите ще започнат още в първите дни на октомври тази година.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания