Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът на Общината се срещна с папа Бенедикт XVI

Членовете на Управителния съвет на Асоциацията на Дунавските общини "Дунав" бяха на посещение в Италия, където са имали аудиенция при папа Бенедикт XVI в Рим. Кметът на Общината Станислав Благов и неговите колеги – кметове на крайдунавски общини, са разисквали по време на срещата с главата на римокатолическата църква проблеми, свързани с оперативните програми на европейските структурни фондове.
По думите на Благов, българските и италианските общини имат много общи неща и може да се вземе техният богат опит при усвояването на средства по тези програми.
"Изключително вълнуващо е да се срещнеш с папата", заяви Благов. Във връзка с католическото население около Свищов и други крайдунавски общини, кметът посочи, че "това е въпрос на едно толерантно съжителство". "Когато си във Ватикана пред базиликата на Свети Петър, усещането само по себе си е голямо, но когато имаме възможността да бъдем в непосредствена близост с папата – това е изключителна чест и привилегия за нас", коментира още Благов.
Срещата на УС на АДО "Дунав" с папата е организирана със съдействието на посланика на Малтийския орден.
При гостуването си в Италия българската делегация е била посрещната и в посолството на Малтийския орден.

в-к "Дунавско дело"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания