Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

СОУ "Димитър Благоев" предлага столово хранене

От понеделник за учениците на СОУ "Димитър Благоев"има нова придобивка – училището вече предлага столово хранене.
"Обядът в училищния стол включва супа, основно ястие и десерт, децата получават здравословна топла храна и си изграждат правилни навици, свързани с културата на хранене.", с гордост коментира ползите от новата услуга помощник-директорът на училището Юлия Йозова.
С решение на Общинския съвет от 3-ти септември тази година СОУ "Димитър Благоев" бе определено за едно от средищните училища в общината. То е приемно за ученици от закритите училища в селата Хаджидимитрово, Совата и Царевец. Съгласно нормативната уредба като такова, СОУ "Димитър Благоев" получава допълнителни средства от централния бюджет за осигуряване обучението на пътуващите ученици по две направления: средства за транспортни разходи и средства за целодневна организация на учебния процес и за столово хранене за пътуващите ученици от 1 до 8-ми клас.
До този момент от услугата се възползват близо 100 деца. 65 са пътуващите ученици от селата и за тях обядът в училищния стол е безплатен. Още около 30 деца от училището, извън групата на пътуващите, също се хранят в стола. За своя обяд те заплащат по 2,30 лева.
"Вече има голям интерес към новата услуга. Въпреки, че храненето в стола на училището е по желание, повечето родители предпочитат детето им да обядва с топла и здравословна храна.", сподели още Юлия Йозова.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания