Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищов и Кременчуг: с нов договор за побратимяване

През изтеклата седмица делегация от Община Свищов, водена от председателя на Общинския съвет Милен Манолов и заместник-кмета инж. Мария Дочева, гостува на украинския град Кременчуг, във връзка с подписването на нов договор за побратимяване между двете общини.
Подписването на документа от страна на Община Свищов бе одобрено с решение на местния парламент от 24 септември, след като през август в Свищов на тържествена церемония кметът на общината ни Станислав Благов и неговият украински колега Николай Глухов подписаха Писмо за намерение за подновяване и по-нататъшно развитие на отношенията на приятелство и сътрудничество между двете общини.
Договорът за подновяване на отношенията на побратимени общини между Свищов и Кременчуг бе подписан в дните, когато украински град чества своя традиционен празник, посветен на Освобождението му.
В близкото минало Свищов и Кременчуг развиваха активни взаимоотношения в областта на икономическото сътрудничество и междукултурния обмен.
Приятелските взаимоотношенията между двата града са започнали още през 60-те години на миналия век, свидетелстват статии в печатните издания от онова време, но в годините на прехода постепенно са били преустановени.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания