Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Гостува ни делегация от град Фридженто, Италия

22-членна делегация от побратимения със Свищов италиански град Фридженто, водена от кмета Луиджи Фамилети, пристигна в града ни за традиционните празници "Свищовски лозници".
В събота сутринта гостите се срещнаха с кмета на Свищов Станислав Благов и ръководството на администрацията в Зала 1 на Общината.
Като домакин Благов приветства делегацията и изрази задоволство и благодарности, че италианските ни партньори са уважили поканата ни да празнуват с нас най-големия традиционен празник на Свищов.
В отговор неговият колега Луиджи Фамилети благодари за гостоприемството и сподели, че е много впечатлен от града ни.
"Всички ние имаме задължението да участваме активно в политическото ни уеднаквяване, за да се превърне Европейският съюз в единен европейски дом за всички.", заяви Луиджи Фамилети.
"Пред нас има толкова възможности да развиваме нашето сътрудничество и приятелство, свързват ни толкова много общи неща и само от нас зависи да имаме активен обмен на дейности и инициативи на различни нива, вярвам, че ще продължим ползотворното ни партньорство.", обърна се към своите гости по време на срещата кметът Станислав Благов.
На финала двамата градоначалници си размениха сувенири и подаръци.
В залата бе прочетено и писмо от директора на училището във Фридженто, адресирано до началника на отдел "Образование и култура" в Общината ни, в което бяха изразени желание и готовност за бъдеща съвместна работа по европейски проекти.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания