Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Полски общини искат побратимяване със Свищов

Официална делегация от представители на полски общини, свързани с организацията за исторически възстановки "Готания", която участва във Втория фестивал на античното наследство "Орел на Дунава" в Свищов, се срещна с кмета на Свищов и представители на ръководството на Общината ни.
Делегацията бе водена от кмета на полския град Тишовце Мариуш Заионц и заместник-кмета на полския град Хрубешов Марек Бартковяк.
Гостите разказаха за своя опит с популяризиране на древното им минало, свързано с готите и за проекта "Готания", по който между полските градове като туристическа атракция е изградено готско селище, което пресъздава живота и бита на този народ.
"Радвам се, че сте наши гости и се надявам, че ще продължим да развиваме активни връзки в областта на културния и социалния обмен между общините ни.", обърна се към своите гости свищовският градоначалник Станислав Благов.
От своя страна гостите заявиха желание връзките им със Свищов да бъдат задълбочени и дори да бъде подписан договор за побратимяване между общините.
На финала на срещата домакинът и гостите размениха сувенири и подаръци и си обещаха намеренията за партньорство да бъдат реализирани в най-скоро време.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания