Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Нашенски гозби - най-добри на национален фестивал

Традиционни ястия от селата Ореш и Царевец спечелиха първите награди в националния кръг на кулинарния фестивал "Шарена трапеза", който се състоя в края на изтеклата седмица в София и бе посветен на празника на столицата.
Наградата за автентична рецепта бе спечелена от Теменуга Ганевиева от Ореш за ястието "алъвъ от царевично брашно". Люба Тодорова от Царевец спечели две награди - за визия: с гозбата "шаран с бамя" и за десерт – с "печени круши с пюре от ябълки, орехи и канела". Допълнителна награда за десерт получи и Кичка Петкова с "качамак със сирене".
По време на дните на Фестивала своите кулинарни умения демонстрираха и учениците от ПГ по лека промишленост и строителство в Свищов.
Кулинарният фестивал "Шарена трапеза" се провежда за втора година и има за цел да съхрани и развие българското кулинарно наследство. Негови организатори са фирма "Ивитал Консулт" ЕООД и Асоциация за развитие на изкуствата и заначтите А.Р.И.З.-7. Досега Фестивала е гостувал в над 10 български градове, сред които е и Свищов. "Шарена трапеза" бе "на гости" в нашия град през месец май тази година.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания