Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Д-р Ваньо Шарков - в състава на нова комисия

Свищовският депутат и заместник-председател на групата на "Синята коалиция" в 41-то Народно събрание д-р Ваньо Шарков е в състава на създадената временна анкетна комисия за проверка на сигналите за опорочаване на парламентарните избори от 5 юли 2009 година.
На редовното си заседание на 2-ри септември народните представители гласуваха предложението на ГЕРБ, РЗС, Синята коалиция и "Атака" за създаването на орган, който да разследва изборните манипулации.
Повод за създаването на комисията станаха множеството сигнали за нарушения на изборите, отправени до Районните избирателни комисии и до ЦИК, както и констатациите в докладите на международните наблюдатели от мисиите на ОССЕ и ПАСЕ.
Освен д-р Шарков, в състава на комисията влизат още 11 народни представители, избрани на паритетен принцип - по двама от всяка парламентарна група. В срок от 2 месеца те трябва да се запознаят с документите и сигналите за машинации с изборния процес на 5 юли и да изготвят доклад с препоръки.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания