Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Общински финансисти проверяват сметките на МБАЛ

Служители на общинската финансова дирекция проверяват документите на МБАЛ-Свищов и заедно със счетоводителя на болницата изготвят финансов анализ на свищовското лечебно заведение, информира кметът на Община Свищов Станислав Благов.
"Положението в здравното ни заведение се влошава и трябва да бъдат предприети спешни мерки. Миналата година от продажбата на терена зад болницата, на МБАЛ –Свищов бяха предоставени 1 250 000 лева, но финансовото състояние на болницата ни не се подобри.", коментира Благов и допълни, че не е нормално Общината да финансира дейността на здравното заведение, което по закон е търговско дружество и трябва да планира и управлява бюджета си, като разчита на постъпленията от НЗОК.
"Като предоставяме пари на болницата от бюджета на Общината, в който няма заложени никакви средства за издръжката на здравното ни заведение, намаляваме средствата за общинските дейности, към които имаме отговорности по закон.", поясни Станислав Благов.
Кметът съобщи, че със съдействието на Националното сдружение на общините, е успял да осигури ежемесечна издръжка за болницата ни в размер на 10 000 лева, които здравното министерство предоставя на лечебни заведения в гранични области и отдалечени от областните центрове райони.
"Няма да допуснем приватизация на свищовската болница, но е крайно време нейното ръководство да създаде правилна организация и управление на търговското дружество.", заяви Благов.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания