Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Продаден е теренът на бившите френски гробища

Община Свищов продаде теренът на бившите френски гробища, съобщи пред журналисти кметът Станислав Благов. Поземленият имот се намира на ул. "Патриарх Евтимий" и е с площ 5 337 кв. м.
На това място допреди няколко години се намираха гробовете на загиналите по време на Първата световна война френски легионери. Тленните останки на загиналите френски войни бяха преместени в София, като това бе организирано от посолството на Република Франция.
Търгът за имота е проведен на 14 юли и теренът е закупен от "МИХАЙЛОВ ЛЕГАЛ КОРПОРЕЙШЪН-МЛК- БЪЛГАРИЯ" ЕООД за сумата 1 241 761,16 лева с ДДС, като договорът за покупко-продажба е подписан на 14 август. Кметът поясни, че по информацията с която разполага, на това място ще се строи голям хранителен магазин, хипермаркет от европейска верига.
Тъй като на терена все още се намира големият Паметник на 16-та френска колониална дивизия, на който са изписани имената на загиналите, Общината е поела ангажимент паметникът да бъде преместен на подходящо място в града – на същата улица, на затревено пространство срещу стадион "Академик" и в близост до СОУ "Цветан Радославов", като във връзка с преместването е водена и кореспонденция с Френското посолство, с което е съгласувано преместването на паметника.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания